tisdag 19 januari 2010

Zez igen i mårrån!

Under i stort sett hela 1980-talet åkte jag och min familj, och ytterligare en familj, skidor i Lindvallen i Sälen under vecka ett. Eller möjligtvis femtiotvå. Jag har aldrig varit längre norrut än så. Och det räcker gott.

Mina främsta minnen från alla dessa år där, har inte så mycket med skidåkning att göra. Det var till exempel där jag läste "Jurtjyrkogården". Och där såg jag TV-PIRATERNA på morgnarna. Lindvallen hade en egen TV-kanal. På den visades främst en text-TV-slinga med information, bland annat från Gunde Svan. De hade även veckans långfilm. Oftast var det GÖTA KANAL och GRÄSÄNKLINGAR. Ett år var det tammefan FIREFOX!  

Jag vill minnas att de efter några år började sända egna TV-program. Exakt vad dessa bestod av minns jag inte - förutom ett barnprogram som visades varje dag 1985. Det var förvisso troligen inspelat och gick säkert i repris vecka efter vecka, men det bestod av en speedad och utklädd Kal P Dal som pratade med tysk brytning. Jag tror han skulle föreställa cirkusdirektör. Jag har inget som helst minne av vad programmet gick ut på, men han avslutade alltid med att säga "Zez igen i mårrån!"

Vi tittade på detta märkliga program varje dag. Sedan åkte vi hem till Skåne igen. Ett par dagar senare läste vi i tidningen att Kal P Dal dött.

I går; den 18:e januari, var det 25 år sedan Kal P Dal dog. När vi under sportlovet åkte skidor i Österrike (efter att först varit flera år på raken i Hemsedal i Norge) läste jag "Sommardåd" och "Vinterverk".

0 kommentarer:

Skicka en kommentar