måndag 18 januari 2010

Världens bästa TV-serie nu ännu bättre

När SNOBBAR SOM JOBBAR först släpptes på DVD i England på singeldiskar som kom ut med ett par månaders mellanrum, var jag förstås inte sen att köpa dem. Extramaterialet på dessa var inte mycket att skriva hem om; det handlade om en och annan trailer och liknande; några stillbilder och så vidare. PAN Vision i Sverige släppte senare en box med samtliga avsnitt, men denna saknade extramaterial helt och hållet. Det pratades som att en fransk box skulle innehålla en inspelningsdokumentär från tidigt 70-tal, men vill man verkligen köpa en extra box bara för denna? Men nu är det läge att skaffa sig en ny SNOBBAR SOM JOBBAR-box. En blogg som bara skriver om spioner i populärkulturen nämnde nyligen att det just nu reas ut gamla ITC-serier på DVD i England. Bland dessa SNOBBAR SOM JOBBAR i en rejält upphottad utgåva. Finns det något kul extramaterial nu, då? Det kan ni hoppa upp och sätta er på! Kolla bara: • The Morning After - Remembering The Persuaders! A brand new feature-length documentary with contributions from Tony Curtis and Roger Moore, producer Robert S Baker, production executive Johnny Goodman, production manager Malcolm Christopher director of photography Tony Spratling, writer Brian Clemens, first assistant director Peter Price, director Roy Ward Baker, assistant director Ken Baker and actor Stuart Damon. • Commentaries Overture featuring Tony Curtis and Roger Moore Overture featuring Robert S Baker and Johnny Goodman A Death in the Family featuring Roger Moore, Robert S Baker, Johnny Goodman, Malcolm Christopher and Ken Baker • Avroskoop A rarely seen edition of the Dutch television magazine programme reporting from the Pinewood set of The Persuaders! episode The Man in the Middle including interviews with Tony Curtis, Roger Moore and Terry-Thomas. • Top of the Pops promotional film for John Barry’s single of The Persuaders! featuring Pan’s People • European promotional spots featuring Tony Curtis and Roger Moore • The Saint episode The Ex-King of Diamonds Regarded as the pilot for The Persuaders!, this episode sees Simon Templar join forces with an antagonistic American on the Riviera. Optional commentary with Roger Moore, Johnny Goodman, Alvin Rakoff and Robert S. Baker • Four feature film compilation versions and trailers • Trailer and opening sequence for unreleased feature version of The Persuaders! film • Trailer for Overture • Mute news footage of Tony Curtis ordering a Lagonda from Aston Martin in 1974 • News footage of Roger Moore in the early 1970s, working as a design consultant for a clothing firm • Interview with Tony Curtis on the Russell Harty show in 1974 • Extensive stills gallery featuring nearly 1000 images, many previously unseen • Textless episode material • French title material • Commercial Break bumpers…and more!

5 kommentarer:

Roger Morr sa...

Underbart. Absolut underbart! Denna måste jag skaffa.

Och på tal om retro, jag måste faktiskt säga att jag tycker det är väldigt synd att du inte recenserar fler kultfilmer som släpps på DVD. Både Njutafilms och syskonet Studio S släpper ju konstant en massa härliga räkmackor men du tar aldrig upp dessa?
Jag saknar dina kultrecensioner från nyhetsbrevet Alltomfilm, och jag kan än idag skratta åt minnena av din Thundercrack! recension.

Take care.

Pidde Andersson sa...

Recensioner av DVD:er kommer vad det lider. Just nu jobbar jag med ett par andra projekt som tar tid - och jag koncentrerar mig på biofilm. Jag upptäckte att jag fått mer än dubbelt så många besökare sedan jag skar ner på kultfilmerna och lade betoningen på biofilm. Så jag utnyttjar detta ett tag och försöker lura hit så många som möjligt.
Sedan! Ja, sedan ska de utsättas för bisarra konstigheter på DVD!

Spiring sa...

SSJ hörde tillsammans med Alias Smith&Jones till mina favoriter när jag var i tioårsåldern, dvs mitten av 70-talet. Det gick liksom inte att missa ett avsnitt. Men efter att ha råkat se ett avsnitt av SSJ på TV4 Guld eller nåt sånt härom året börjar jag undra... taffligt manus (för att inte säga osannolikt), träaktiga skådespelarinsatser, tondöva repliker... och totalt förutsägbart, vilket är en bedrift i kombination med manusets osannolikhet.

Hade jag bara otur och råkade se en måndagsepisod, eller var hela serien så jävla skrämmande usel?? "Världens bästa TV-serie" i rubriken tyder minst sagt på en annan åsikt...

(Intrigen gick ut på att Lord Brett Sinclair blev kidnappad och hypnotiserad till att, efter att ha fått höra ett triggerord i telefon, bli en annan personlighet och i slutet försöka döda presidenten eller nån annan hög dignitär, eftersom han kände denne och skulle kunna nästla sig förbi den extremt vassa säkerhetsstyrka som bevakade dignitären. Fast den var inte vassare än att Danny Wilde kunde brotta ner en vakt och ta sig raka vägen in för att avstyra det hela. På nåt konstigt sätt hade anstiftaren också lyckats ta sig in, så hela den omständliga proceduren med hypnos och triggerord var egentligen helt onödig.)

Pidde Andersson sa...

Din beskrivning för ju faktiskt avsnittet att låta alldeles utmärkt! Och visst minns jag det.
Grejen med SNOBBAR SOM JOBBAR och andra 70-talsserier, är att det spelar ingen roll vad det handlar om; handling är sekundärt. Vi har (oftast) snygga miljöer, snygga bilar, bra musik, avsnitten skjutna på 35mm, charm och framför allt Roger Moore och Tony Curtis.
Dagens TV-serier, som gör folk besatta, har ju betydligt mer engagerande handling, men skådisarna kan oftast bytas ut mot vem som helst.
Ett par avsnitt av SNOBBAR SOM JOBBAR är småtrista, som det där om den ryska kejsarinnan eler grevinnan eller vad hon var, men jag älskar det ändå. Och vilka gäststjärnor serien ibland bjöd på...
MIAMI VICE och ARKIV X är två serier jag tycker är träiga och svåra att titta på idag.

Spiring sa...

Jag håller väl med om att det lät rätt kul av min beskrivning att döma... under förutsättningen att jag håller en viss ironisk distans. Lite Wanlooskt, nästan. Men när jag var tio fanns ingen distans, det var jättespännande och jättetufft i sig. Hade väl hoppats att serien skulle vara det nu också, i alla fall lite spännande och en aning tufft.

Såg ett avsnitt av Alias Smith&Jones för nån månad sedan, den verkade ha hållit lite bättre. Inget jag behöver se fler avsnitt av om jag har nåt bättre för mig, dock.

Jag delade för ett par år sen kontor med en yngre kollega som verkade ha samma kärlek till Miami Vice som du till Snobbarna, så kanske det är en generationsfråga också, vid sidan av hur mottaglig man är för sånt där handlingen är sekundär. Jag är nog mer en handlingens man. Och jag brukar störa mig på ologiska detaljer i handlingen, vilket tyvärr för med sig att det är mycket film och många TV-serier som är låsta för mig. Om det inte är så ologiskt att det har kalkonkvalitet, förstås.

Skicka en kommentar