lördag 23 januari 2010

Kal P Dal i Lindvallen - igen

När jag gick och lade mig igår, kom jag åter att tänka på Kal P Dals barnprogram i Lindvallen vintern 1984/85. Och jag kom ihåg ytterligare en detalj. Han berättade en vits! En rolig historia om en bredkäftad groda. Om han berättade denna varje dag minns jag dock inte. Och jag minns inte vitsen. Men han var ju rätt bredkäftad själv, Kalle Pedal.

2 kommentarer:

Spiring sa...

Jag minns den historien, det går ut på att den bredkäftade grodan går omkring och frågar olika djur om vad de gör, alternativt vad de äter. Så stöter han på ett rovdjur som "äter bredkäftade grodor". Det hela bygger på att den som berättar gör sig ordentligt bredkäftad när han säger grodans repliker, utom den sista, då han drar ihop munnen.

Har hittat några varianter på nätet, men alla är lite platta eftersom de berättas utan mimik - och slutpoängen går naturligtvis förlorad, utan att någon kommenterat detta. Då blir det ju istället en anti-poäng. Nå, kan tänka mig att Kalle Pedal fixade det där bra.

Pidde Andersson sa...

JAAA! Just det! Så gick den!
Den ska jag lägga på min repertoar. Om jag någon gång anlitas av företag för att uppträda som rolighetsminister, ska jag berätta den.
Utan mimik.

Skicka en kommentar