torsdag 14 januari 2010

Fantom i faggorna

Igår postade Fantomentecknaren Sal Velluto sitt omslag till kommande Fantomen 6/2010 i sin blogg The Ghost Who Draws.
Jag kan inte låta bli att återge det här - jag tycker att det är riktigt coolt. Ibland har Fantomenomslagen en tendens att bli lite väl generiska - Fantomen rider åt vänster, Fantomen rider åt höger, Fantomen rider inte alls men intar samma pose han intagit åtminstone en gång om året sedan Rolf Gohs började måla omslag.
Men då och då kommer det kreativa ilustrationer som den här - som ju faktiskt får mig att bli intresserad av innehållet. Vad är det här? Är det Mickey Rourke som spelar Mr Walker? Det är visst Johnny Hotwire som är i farten igen, en figur som introducerades häromåret...
När jag var liten fick serietidningsomslag mig att vilja ha tidningen. Ibland fantiserade jag om innehållet innan jag fick själva tidningen. det samma gällde för nästa nummer-annonser. När jag prenumererade på Fantomen i slutet av 70-talet, såg jag fram emot nästa nummer efter att ha sett en bild eller två i annonsen. Tomahawk hade också sådana här annoinser. Det var i en nästa nummer-annons jag för första gången såg en bild på Jonah Hex. Oj! Jag kunde knappt bärga mig innan numret kom!

Copyright (c) 2010 Sal Velluto/King Features Syndicate/Egmont/Bulls

2 kommentarer:

Jimmy Wallin sa...

Känns som att 2010 års snyggaste omslag redan är här.

Pidde Andersson sa...

Jepp!

Skicka en kommentar