måndag 25 januari 2010

Dagens konstnär

Jag hittade dessa tjusiga målningar när jag surfade runt på nätet. Och vem kan det vara som ligger bakom dem? Ledtråd: en superkändis.


6 kommentarer:

Micke sa...

Och svaret är Paul Stanley - stjärngossen från KISS

Jimmy Wallin sa...

Vet inte vem det är som ligger bakom de verken men tydligen finns det rätt många superkändisar som testar den konstnärliga banan.

Tony Curtis: http://www.amsterdamfineart.com/curtis.aspx

Pierce Brosnan: http://www.piercebrosnan.com/menu.php?mm=3&sm=2&pn=1

Sylvester Stallone: http://www.artamerica.com/a4s/sta-idi.shtml

Jane Seymour: http://www.celebrityfineart.com/celeb/Seymour.html

Kvalitén skiftar en del mellan olika utövare men så är det ju alltid. Men det är inte alla superkändisar som målar, Leonard Nimoy tex, han fotograferar: http://www.rmichelson.com/Artist_Pages/Nimoy/pages/Leonard-Nimoy-Gallery.html

Spiring sa...

Hehe. Mr Stanley Eisen, uppenbarligen. Riffmakare, bliv vid din sminklåda.

Pidde Andersson sa...

Visst är det Paul Stanley, som enligt en intervju började måla som något slags terapi efter en skilsmässa. Jag ser framför mig hur han står vid stafflit och målar - iförd KISS-outfit och fullsminkad. I synnerhet när han gör stilleben med blomvaser.
Jimmy: Fantastiska länkar. Tony Curtis grejor har jag sett flera gånger förr; han är ju hyfsat respekterad som konstnär. Även om Brosnan är tafflig, är hans bilder skitkul. Seymour kan onekligen måla, och det är på något sätt passande att hon ägnar sig åt hötorgskonst. Och Nimoy är ju regissör, så det förvånar inte att han kan fotografera. Stallones tavla var nog den som övertygade mest.
Nu väntar vi bara på verk av Steven Seagal och Chuck Norris.

Jimmy sa...

Själv skulle jag vilja se verk av Dolph Lundgren och Bud Spencer

Bill Bailey sa...

Eller kanske nån obskyr akryl-tavla av Jan-Olof Rydqvist som kanske hittas på en vind någonstans. Motivet är givetvis hans mor.

Skicka en kommentar