torsdag 17 december 2009

Norrman som svensk holländare?!

Nedanstående pressrelease kom alldeles nyss från SF. Det var minsann ett ... udda och oväntat val...

Hank von Hell som Cornelis Vreeswijk!

Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Hell, blir Cornelis Vreeswijk när filmen om hans liv blir verklighet. Filmens arbetstitel är MEDBORGARE, GOD AFTON! och produceras av Martina Stöhr på Chamdin & Stöhr Film. För regin svarar Amir Chamdin.

Hans-Erik Dyvik Husby är främst känd genom sitt band Turbonegro, men har under hösten även spelat titelrollen i publikframgången ”Jesus Christ Superstar” på Det Norske Teatret i Oslo.

Regissör Amir Chamdin säger:
– Att jag faller för Sveriges största outsider, Cornelis Vreeswijk, är ju inte helt konstigt med tanke på vilka filmer jag har som referenser. För mig var det viktigt att hitta min personliga tolkning av Cornelis och i och med Hans-Erik föll projektet på plats. Först då kände jag mig helt säker på att göra filmen och att den även kommer att vara relevant för en publik idag.

MEDBORGARE, GOD AFTON! är en film om en av våra största musiklegender. Ett hårt konstnärsliv som började om lika många gånger som det havererade. Men främst är det en film om en man som hela sitt liv sökte efter kärlek och bekräftelse. Manuset är skrivet av Antonia Pyk.

Filmen produceras av Martina Stöhr med Daniel Sachs som exekutiv producent, och är en samproduktion mellan Chamdin & Stöhr Film, Sonet Film – Peter Possne, Sveriges Television – Gunnar Carlsson, Warner Music Group – Magnus Palmborg och Film i Väst – Jessica Ask, med stöd av Svenska Filminstitutet – konsulent Peter ”Piodor” Gustafsson och Nordisk Film och TV-fond – Hanne Palmquist.

Inspelningen startar våren 2010 med beräknad biopremiär den 12 november 2010. Distribution: AB Svensk Filmindustri.

4 kommentarer:

Andreas sa...

oväntat, men kanske smått genialiskt. Att det är Infinite Mass-Amir som står bakom filmen gör det ju bara ännu mer oväntat (och kanske genialiskt)

Pidde Andersson sa...

Som vi säger i branschen: det kan bli hur som helst.
...Det här fick mig osökt att tänka på den där Bellmanfilmen någon skulle göra på 80-talet. Den blev aldrig av. Men de ville ha Thåström i huvudrollen.

Åke Forsmark sa...

Stalltips: ingenting är någonsin så illa att det inte kan bli värre!

Cornelis var en sådan märklig figur att det nästan är omöjligt att inte hamna i att man antingen oförtjänt idealiserar honom eller att han blir ett djur som borde suttit i bur. Men jag har gärna fel.

Pidde Andersson sa...

Bara slagsmålet med transvestiterna är med, så är jag nöjd.

Skicka en kommentar