torsdag 3 december 2009

Något jag aldrig sett förr

För en timme eller två sedan gick jag genom den där gränden/gården vid sidan av Tingsrätten i Malmö; den som går mellan Kalendegatan och Stortorget. Ur en sidodörr till Tingsrätten kom det ut en polis med några papper i handen han betraktade. "Vi ska bara in på gården här," sa han.
Bakom honom gick en kortvuxen, lite korpulent kvinna med mörkt hår och bredvid henne en något längre, korpulent man som såg ut att jobba med begagnade bilar. Jag tyckte först att det såg ut som om de höll varandra i handen. Men så såg jag:
De satt ihop med handklovar!
Och de verkade fullkomligt obesvärade av detta faktum.
Vem som var bov och vem som var polis av de två framgick inte, och jag kunde ju inte stanna upp och stirra.
Jag nöjde mig med att ropa "Apajävel!" åt dem.*
*Det sista var en blatant lögn från min sida.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar