tisdag 29 december 2009

Filmer man ser fram emot

Häromdagen eller -veckan hade någon tidning, jag minns inte vilken, frågat en handfull hel- och halvkända filmkritiker om vilka av nästa års filmer de ser fram emot. Herrejösses, vilka tradiga svar. De var så vissna att jag inte ens minns vilka de var. Ingen nämnde ju de filmer jag ser fram emot. Det lär väl inte komma som någon större överraskning att de tre främsta filmerna, är: IRON MAN 2 Såklart. Ettan var ju en höjdare. Robert Downey Jr är väl vår tids främste skådespelare. JONAH HEX Jag har ingen aning om hur den här rullen kommer att bli. Faktum är att resultatet kan bli hur som helst. Men som bekant är ju jag Hex-fan av enorma mått sedan snart 35 år. THE EXPENDABLES Om Stallone skött spakarna, kan detta bli världens bästa film någonsin. Om inget annat, lär det bli 2010 års tjoflöjtfilm. Och på DVD: NINJA Eftersom filmer med ninjor per automatik är bättre än filmer utan ninjor. Och snälla, ifrågasätt inte detta resonemang, eftersom jag inte kan backa upp det!

18 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Problemet med The Expendables är väl Avi Lerner som vill wussie-fiera filmen med en Pg 13-rating. Låter de bli det så blir det definitivt världens bästa film någonsin.

Jimmy Wallin sa...

Man kanske skulle kunna göra något liknande "directors cut" på tråkiga filmer, alltså slänga in lite ninjaslagsmål i bakgrunden? Titanic tyckte jag var urtråkig men hade man lagt in en eller flera ninjor i rolllistan tror jag att jag gillat den bättre. Nu har ju inte jag sett Göta Kanal 3 men nog skulle väl den behöva ett par ninjor för att komma på rätt köl?

Pidde Andersson sa...

Jo. Det är ju den allmänna trenden i USA. Men i värsta fall, får vi väl nöja oss med en hård, unrated version på DVD. Eller så går den hårda versionen upp på bio utomlands? Har ju hänt förr. HARD TARGET, t ex.

Pidde Andersson sa...

Jimmy: GÖTA KANAL 3 innehåller faktiskt en kung fu-fajt. Filmhistoriens konstigaste.
Men jo. Tänkt dig någon av årets andra svenska filmer ... Som FLICKAN ... Full med ninjor! Wow!
Eller STIEG LARSSONS NINJAN SOM SPRÄNGDES.

Jimmy Wallin sa...

Eller vad sägs om LARS AND THE REAL NINJA? Nu tyckte jag ju om originalet, men nog hade det varit underbart konstigt med enstöringen som får ihop det med en postorderninja.

Pidde Andersson sa...

...Eller vad sägs om: MAIL ORDER NINJAS! Actionfilm där folk i knipa beställer ninjor!

Anonym sa...

Okey, den här filmen är väl inte på g 2010 men går det inte rykten om en Wolverine 2 film? Som ska baseras på Frank Millers serie där Wolvie är i japan och fightas mot ninjor?

Jimmy Wallin sa...

Eller FÄBODNINJAN?

Pidde Andersson sa...

Jo, jag har nog läst något om det. Och epilogen till X-MEN ORIGINS: WOLVERINE lät ju påskina att han dragit till Japan.
En filmatisering av Claremonts & Millers miniserie vore ju fantastiskt!

Pidde Andersson sa...

...EN NINJA FLYTTAR IN I VILLA VILLEKULLA skulle kunna bli riktigt konstigt...
...Lasse Åbergs SÄLLSKAPSNINJAN...? (Han är duktig på att dricka te, konversera och döda folk)

Jimmy Wallin sa...

...TRE MÄN OCH EN NINJA hade jag gärna sett på bio.

SATURDAY NIGTH NINJA lär ju vara en riktig klassiker...

Pidde Andersson sa...

NINJANS VÄG PÅ HÄLLEBERGET är visst gripande...
...Och kidsen lär väl gilla småstadsdramat FUCKING NINJA.

Jimmy Wallin sa...

Är inte det senare exemplet av samma kille som gjorde NINJA FOREVER och ETT HÅL I MIN NINJA?
När vi ändå är inne på svensk film får vi inte glömma klassikern
LANDSTORMENS LILLA NINJA...

Pidde Andersson sa...

...Och vad vi ABSOLUT inte får glömma, är de bespottade buskisrullarna från 50-talet:
ÅSA-NINJA I KRONANS KLÄDER
ÅSA-NINJA SOM POLIS
ÅSA-NINJA I RAKETFORM
och
NINJA-NISSE I ÅSA-NINJA-FORM...

Anonym sa...

Håller definitivt med om att det är filmer att se fram emot, men varför begränsa sig så?
Då får du ju inte med Kick-ass, Smokin' Aces II, Boondock saints II och Göta Kanal IV: A New Hope... Finns säkert fler, men det är dessa jag kommer på på rak arm. Sen tror jag Knight and Day kan funka...

Eliasson

Pidde Andersson sa...

ROBIN HOOD kan också funka. Med flera. Men de filmer du listar är ju inte de jag allra mest ser fram emot. Och åtminstone SMOKIN' ACES II är väl en direkt-på-DVD-film. Fast regissören PJ Pesce skrev i ett mail att han är stolt över den.

Anonym sa...

Läste en oroväckande utveckling om Expendables, som kan putta ner den många pinnhål på listan...

Producer Avi Lerner has reported that the film will be cut down to two versions, a PG-13-rating edit and an R-rated version, both of which will be screen tested to see which one will be officially released. Lerner is considering cutting down the violence because of the success of recent PG-13 action films.

Nu tror jag inte att det går så långt, men bara att tänka tanken är ju det mest befängda jag hört talas om i år... Nu är ju året ganska ungt, men ändå...

Eliasson

Pidde Andersson sa...

Jo, det har ju nämnts i en tidigare kommentar här. Men med lite tur, släpps den hårda versionen här - som fallet var med t ex HARD TARGET.

Skicka en kommentar