fredag 18 december 2009

Dan O'Bannon död

Manusförfattaren och regissören Dan O'Bannon har dött, 63 år gammal. Sjukdom är än så länge okänd, men när jag såg honom intervjuas i en dokumentär om Moebius för ett par år sedan, förvånades jag över hur gammal och sjuk han såg ut. HÄR rapporterar Dread Central. Ägna julen åt att se om ALIEN, TOTAL RECALL, RETURN OF THE LIVING DEAD...

2 kommentarer:

Jim Morrison sa...

Åh, Return of the living dead
fan vad jag älskade den när jag såg den på Tv en sommarnatt (5:an om jag inte gissar helt fel).
Så pass att jag var tvungen att köpa den på VHS veckan därpå.
Favoritscenen är när en zombie svarar i den lemlästade ambulansens kom-radio med orden:
- Send more... ambulances.

Hade inte Dan O Bannen också något med John Carpenters sci-fi flum Dark Star att göra?

Pidde Andersson sa...

Jovisst hade han det. det var väl det första han gjorde. Vill minnas att han även medverkade i den.

Skicka en kommentar