torsdag 3 december 2009

Bio: Arthur och Maltazard

Luc Besson, den gamle ... ja, jag vet inte, är tillbaka. Som regissör. Annars brukar han ju mest skriva manus. Jag vet inte hur karln hinner, men han spottar ur sig hur många manus som helst åt sitt bolag Europa Corp., och de flesta av dessa filmer går direkt på DVD utanför den franskspråkiga marknaden. 

Jag såg aldrig hans ARTHUR OCH MINIMOJERNA (2006) på bio. Jag såg den på DVD. Rättare sagt: jag satte på DVD:n, men filmen var så pissusel att jag gjorde något helt annat samtidigt. Jag stängde aldrig av filmen, men den var så ointressant att det bara inte gick att titta och jag har inga som helst minnen av den. Mer än att den varvade mellan animerat och live action. ARTHUR OCH MALTAZARD heter uppföljaren. Den såg jag på bio igår. Eller... Jag såg 25% av den. Det var fullkomligt omöjligt att hålla sig vaken. Efter en kvart eller så somnade jag. Jag vaknade upp då och då (och hörde fler snarkningar från den fåtaliga publiken). Jag konstaterade att minimojerna ser rätt fjolliga och metrosexuella ut, och i en scen tar minimoj-versionen av Arthur och slätar av hjältinnan. 

Plötsligt slutar filmen mitt i en scen och det kommer upp en text som berättar att fortsättning följer. Kunde de inte berättat det i förväg? De små barn som fått följa med på pressvisningen blev besvikna när de inte fick se hur det gick. Skiten är förresten dubbad till svenska, vilket förstås ser för jävligt ut.

Mia Farrow och de andra ser ut som aborrar som tjippar efter luft när läpprörelserna inte stämmer. Förresten, låter inte "minimoj" som väldigt små könsorgan? När kommer ROCCO OCH MINIMOJERNA? Den del av ARTHUR OCH MALTAZARD jag såg kan bara få betyget 

  

 

 

 

(Biopremiär 4/12) 

Jasså, du undrar vad filmen handlar om? Jaha. Det orkar jag inte redogöra för, så jag snor det som stod i pressmeddelandet: Arthur är fylld av förväntan. I natt avslutas månens tionde cykel och han kommer kunna återvända till Minimojernas rike för att träffa Selenia. Minimojerna är lika fulla av förväntan. De har förberett en stor fest till hans ära och Selenia har tagit på sig sin vackraste klänning. Men just denna dag, av alla dagar, beslutar sig Arthurs pappa för att förkorta familjens vistelse hos mormor. Precis när de ska ge sig iväg kommer en spindel släpande på ett risgryn som den placerar i Arthurs hand. På risgrynet står det SOS och Arthur förstår direkt, Selenia är i fara! Han tvekar inte ett ögonblick att ge sig iväg till hennes undsättning, även om det innebär att han måste klura ut en farlig väg tillbaka, falla huvudstupa in i Max' bar, stöta ihop med Kröbs trupper (De Sju Rikenas nye tyrann), rädda skinnet på Betameche, bekämpa stora äckliga råttor, grodor och håriga spindlar...endast för att upptäcka att ingen av Minimojerna sänt budskapet om hjälp! Nu återstår bara frågan om vem som gillrat en så slug fälla för att lura tillbaka Arthur? Svenska röster: MARIE SERNEHOLT, SEBASTIAN KARLSSON, REUBEN SALLMANDER, PETTER, KRISTIAN LUUK, LIZETTE PÅLSSON, DANIEL ANDERSSON m fl.

2 kommentarer:

Lasse sa...

Tyckte filmen "sög" , men ungarna gillade den, var oxå tvungen att köpa en poster åt dem på www.filmochting.se ,där dom hade mycke annat skoj dock, så det blev ju bra i slutändan ändå :)

Lars /

Anonym sa...

Jag förstår inte hur film bolagen kan låta folk se på en halv film som slutar (Fortsätningföljer) när filmen inte finns ute än , det är som att lura folk på pengar o såra barn,
Jag såg den igår 11/12 jag fick betalla 80kr för filmen helt onödigt för en sån bra film som slutar dåligt filmen var 1tim 33min.
När jag såg den var jag hellt inne i fimen o hel spänd så plötsligt stod det fortsättningen följer. det är o förstörar filmen och späningen. USEL SLUT PÅ FILMEN

Skicka en kommentar