söndag 8 november 2009

The Evil Dead tillbaka på bio!

Åtminstone i USA och Kanada. Sage Stallones bolag Grindhouse Releasing ska släppa ut Sam Raimis genombrott igen.
Raimi har ju länge pratat om att göra en remake på filmen, något som gjort fans upprörda och något som är en omöjlighet, eftersom det inte går att ersätta Bruce Campbell - det sistnämnda håller Raimi med om. Han motiverade en nyinspelning med att säga att nästan ingen har sett originalfilmen på bio, det var först på video den blev en hit.
Nåja. Eftersom en del äldre filmer nu görs om till 3D-versioner, föreslog jag för ett tag sedan en 3D-konvertering av EVIL DEAD. Det hade fanimej varit något att se på en stor duk! Men den vanliga versionen är inte dum den heller.
Men vi vågar väl inte hoppas på att någon vågar ta hit en kopia... Modiga distributörer kan maila Grindhouses David Szulkin på info@grindhousereleasing.com.

6 kommentarer:

Jimmy Wallin sa...

Hade onekligen varit tufft att se Evild Dead på bio. Nyinspelning verkar onödigt, möjligtvis skulle man kunna göra filmversion av musikalen som kom för några år sedan. Det hade ju dock blivit en helt annan typ av film...
Såg förresten att de syndiga dvärgarna börjat leta sig in på dvd-omslagen, "Drag me to hell" har fyra danska dvärgar längst ner i ena hörnet.

Pidde Andersson sa...

Ja, visst är det tufft med dvärgarna på DRAG ME TO HELL-omslaget! Synd att de inte hamnade på MY BLOODY VALENTINE-DVD:n, de valde en stilren, citatlös design för den.
Undrar hur den där EVIL DEAD-musikalen var. Att filma DEN i 3D vore kanske hur fräsigt som helst?
Jag undrar även hur ROAD HOUSE-pjäsen var. Låter ju helt osannolik...

Thomas sa...

ROAD HOUSE-pjäsen? Berätta mer!

Pidde Andersson sa...

Njää... Det var någon off-off-Broadwaypjäs för några år sedan. Läste om den på nätet, såg någon bild. Det är möjligt att de även hade en hemsida, jag minns inte. Jag har inte tänkt på pjäsen sedan dess.
Men jodå. De hade överfört filmen till en scen, med slagsmål och allt. Du får väl googla och återkomma med fakta! ;-)

Jimmy Wallin sa...

Jag har soundtracket till Evil Dead the musical och det är väldigt underhållande. Fast man bör nog vara bekant med originalfilmerna för att uppskatta den.

Pidde Andersson sa...

Jag tror inte man går på teater och ser något som heter EVIL DEAD THE MUSICAL om man inte är bekant med filmerna...
Du får ta och memorera och sjunga ett par stumpar nästa gång vi träffas. Och varför inte övertala kollegorna att låta årets glöggtillställning i Seriestudion ha Evil Dead-musikaltema?

Skicka en kommentar