tisdag 3 november 2009

Dragos har dragit

Det här var ju lite lustigt... Vilket sammanträffande: Nu i helgen skrev jag ju om seriefestivalen här i Malmö och kom in på de utställda Rip Kirby- och Modesty Blaise-stripparna. Jag skrev att de var intressanta att jämföra med dagens händelselösa, stiffa Fantomenstrippar, som bland annat går i Skånska Dagbladet.
Igår var det premiär för "nya" Skånskan. Liksom så många andra tidningar, har de gjort om blaskan, även om jag som inte läser den dagligen inte märkte någon förändring. Förutom en sak:
Tidigare hade de en helsida med serier, åtta strippar, tror jag. Nu har de skurit ner på den, så det är bara fyra eller fem, medan resten av sidan innehåller trista kryss och sudoku. Och det är ju tradigt, även om Skånskans seriesida inte innehöll några större sensationer. Fantomen avbröts mitt i ett äventyr, så nu får vi inte veta hur det går (Tips: Fantomen i strippform publiceras även på Fantomens hemsida och hos King Features).
Övrigt som försvann var den märkliga Ankeborg, som alltid hade konstiga poänger, och Medelålders Plus. Den sistnämna tilldelades för ett par år sedan en Adamsonstatyett för bästa svenska serieskapare. Detta var innan jag ingick i Svenska Serieakademin, och jag skulle aldrig ha nominerat eller röstat på Medelålders Plus. Man måste nog verkligen vara senior för att uoppskatta den ens lite grann.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar