lördag 21 november 2009

Dagens glas champagne

På filmfestivalen i Cannes brukar det pratas om dagens glas champagne. Eller åtminstone mousserande vin. Gratis, så klart. Det går ju inte en dag utan åtminstone ett glas skumpa. Jag tycker inte precis om mousserande, men det hör inte hit. Gratis är gott. "Ska vi leta upp dagens första glas champagne?"
Nu är det en grå lördagseftermiddag i Malmö. I Stockholm pågår en filmfestival, men den har jag inte besökt på tio år - den känns liksom inte så angelägen längre.
Men tammefan om det inte blev ett glas skumpa ändå mitt på blanka dagen!
Jag promenerade på den där gatan bakom Åhléns, vad den nu heter, den där det alltid verkar vara vägarbeten. Och just idag invigdes en ny butik som heter något i stil med Blomster & Små Ting. Det är en typisk sådan där butik man undrar hur den kommer att gå runt. Liten lokal, det såg ut att jobba fyra söta tjejer där, och de säljer bara blomsterkransar, krukor, glas, stearinljus, prydnadssaker - och i små mängder. Typ EN sorts vinglas. En sorts flaska. Hur ofta köper man kransar i olika storlekar?
Men de bjöd på skumpa och fingerfood, elegant serverat på eleganta fat. Och då får man ju passa på.
Problemet var bara att jag tittat igenom sortimentet på en minut. Så där stod jag med ett glas mousserande. Vad skulle jag göra nu? En av tjejerna i kassan tittade på mig och log lite osäkert. Jag log tillbaka.
Sedan svepte jag skumpan och gick.

Kolla förresten in den senaste kommentaren jag fått på min recension av NEW MOON här under. Hi hi hi!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar