måndag 9 november 2009

Banned in Britain

När jag började samla på VHS-film på 1980-talet, beställde jag det mesta från England. Utbudet var stort, priserna hyfsat billiga, katalogerna var skrivna på ett begripligt språk, och även om BBFC; den engelska filmcensuren, ibland klippte och hade sig, var situationen långt ifrån lika hemsk som i Sverige på den tiden. Visst hände det att jag beställde film från Holland, men då blev det betydligt dyrare.
Som bekant gör ju den svenska filmcensuren inte mycket väsen av sig idag, däremot kan BBFC fortfarande lägga sig i och förkorta filmer. Och nu har de varit framme och totalförbjudit en film. Någon ville släppa den japanska skräckfilmen GROTESQUE i England, men BBFC kände att de inte kunde förse den filmen med en artonårsgräns.
GROTESQUE (som inte ska blandas ihop med Linda Blair-filmen!) är inspirerad av HOSTEL och SAW, men enligt BBFC beror förbudet på att till skillnad från dessa amerikanska filmer, har den japanska rullen ingen
som helst handling och karaktärsuppbyggnad och består enbart av grov tortyr och snaskiga mord. Enligt en tysk bekant som sett filmen, stämmer detta - GROTESQUE påminner om den mest ökända av GUINEA PIG-filmerna; FLOWERS OF FLESH AND BLOOD, med den skillnaden att det är två tjejer och inte en som råkar illa ut. Vissa försök till svart humor ska finnas, men i övrigt är detta, jag citerar, "en stinkande hög skit".
Efter att ha sett filmens trailer kan jag förstå BBFC:s beslut. Här är den. OBS! Endast för härdade!

3 kommentarer:

Lorenzo Lamas Jr sa...

Aaa, minnen... Flowers of flesh and blood. Den jävla filmen gav mig en husrannsakan för spridande av olaga våldskildring nånstans i mitten på 90-talet.
Klart man ska straffas dubbelt för filmen i sig var ju skit den också ;)

Pidde Andersson sa...

...Det var månne inte Charlie Sheen som kom på besök?

Lorenzo Lamas Jr sa...

Haha, nästan... i alla fall ett filmpaket som kom fel och vipps så var man på löpsedlarna riket runt. Kanske mina 15 minutes of fame rök där...

Skicka en kommentar