torsdag 12 november 2009

Årets mest udda genrefilm?

Skräckfilmerna från Norden blir bara fler och fler. Island vill också ge sig in i leken. Om inget annat bidrar de med en film som har den mest bisarra titeln. REYKJAVIK WHALE WATCHING MASSACRE. HÄR hittar ni en trailer, som ... nja, jag vet inte - verkar filmen cool eller tradig? Jag tycker ju liksom att fiskebåtar per automatik är tradigt. Fast lite fräckt är det nog ändå. Notera att den isländske poeten Gunnar "Leatherface" Hansen medverkar.

3 kommentarer:

Jimmy Wallin sa...

Jag såg ett inslag om den i skräckministeriet för några veckor sedan och tyckte den verkade sevärd. Man får väl hoppas att någon av dvdbolagen köper in den.

Thomas sa...

Jag är helt övertygad om att fiskebåtar kan utgöra en fantastisk bakgrund till bra skräckfilmer. Kanske inte just i detta fall men miljön har potential. "True North" som kom för några år sedan var en mycket bra thriller som mjölkade fiskebåtsmiljön på ett smart sätt.

Pidde Andersson sa...

Jo, det är väl jag personligen som har svårt för fiskebåtar. I synnerhet uppe i Norden. Karga, gråa miljöer, fula kläder, osexiga människor, grovarbete, äckliga dofter, dåligt väder, och fisk.
Jag skulle nog uppskatta det mer i en romantiserad, sydeuropeisk fiskemiljö.

Skicka en kommentar