onsdag 7 oktober 2009

När jag raggade på Anka (OBS! Missvisande rubrik)

Nyheter24 heter en väldigt usel, svensk nyhets- och nöjessajt, som verkar vända sig till blinda tonåringar. Den är som världens tunnaste kvällstidning och får till och med City Malmö-Lund att framstå som en tidning med substans. Dessutom har de Sveriges sämste filmkrönikör; en 25-åring som skriver lite på svengelska och vars filmhistoriska kunskaper är minst sagt begränsade.

Fast igår, tror jag det var, berättade de om Anna Ankas filmroll och jag måste säga att jag hoppade till.

Redan när jag såg DUM & DUMMARE första gången noterade jag Anna Åberg i eftertexterna - Hawaiian Tropic-bruden som på slutet av filmen säger "Hej, allihopa!" (bara det är ju konstigt: "allihopa" till två pers?)

Jag och en kompis lade namnet Anna Åberg på minnet och började prata om att hon nog är svensk films nästa, stora utlandshopp.

I slutet av 1990-talet satt jag och min polare Cockteasern i en park i Cannes när vi noterade att Hawaiian Tropic-gänget, iförda sina röda T-shirts och inte mycket annat, satt mitt emot oss; på andra sidan ett litet torg. Vi började skämta om att Anna Åberg kanske är med dem, så att vi kan få en autograf. Cockteasern tyckte vi skulle gå över och snacka med dem, men själv har jag aldrig gillat att springa efter- och plåtas med kändisar. Visst, jag har inget emot att plåtas med kändisar, men ofta måste jag hålla ett slags professionell distans och inte flippa ut när jag upptäcker att jag har Tia Carrere i armhålan, eller när jag intervjuar någon superkändis.

Cockteasern gillar att hoppa på och plåta kändisar, och han knallade över till Hawaiian Tropic-brudarna och frågade efter Anna Åberg. Jodå, de visste vem hon var, men hon var inte med dem i Cannes.

...Alltså... Hur fan skulle jag kunna veta att Anna Åberg gifte sig rikt och blev den där jävla Anna Anka som alla är besatta av just nu? Och tänk om Anna varit med den gången i Cannes, och jag och inte Cockteasern gått över - och lyckats ragga upp henne?!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar