måndag 5 oktober 2009

Istället för SyFys Fantomen...

Halva världen (nåja) verkar upprörd efter SyFys tilltag med sin nya TV-serie om fantomen med lila smurfluva.
Låt oss trösta oss med några scener ur den gamla Fantomenserialen med Tom Tyler från 1943. Förvisso har jag inte sett hela serien, men jag har förstått att det räcker med de här fem minuterna.Och när vi ändå är inne på Lee Falks seriefigurer, låt oss ta en titt på Mandrake på film (1939)! Verkar ju riktigt kul. Men hur fan ser Lothar ut? Och vart har Narda tagit vägen?

3 kommentarer:

Dwight sa...

Jaaa!!! Nu börjar det likna något. Varför visar inte SVT det här? Det vore en kulturgärning med stora mått.

Annat dom borde visa är "Månguden" från 1986, tror jag att det var. Jag brukar skriva till dom och fråga efter den och deras svar blir mer korthuggna och irriterade för var gång. Det går nästan att höra suckar från deras ord...

Pidde Andersson sa...

Jag hade MÅNGUDEN på VHS; en kompis hade spelat in den. Den lever nog bäst i våra minnen. Oerhört udda och bäng grej. Vem fan kom på att kombinera typiskt, seriöst svenskt TV-drama med FREDAGEN DEN 13:E?!

Dwight sa...

Jo det kanske är så. Jag kommer väl egentligen bara ihåg slutet då Per Myrberg med tårarna sprutande klamrar sig fast vid en skorsten... och jag bara önskade att han skulle börja nynna på den gamla slagdängan trettiofyran.

Skicka en kommentar