fredag 2 oktober 2009

En mardröm på Almstigen

Här är trailern till den kommande remaken på TERROR PÅ ELM STREET.
Jaha...
Känns ju mer än lovligt meningslöst - som om det är samma film en gång till. En badkarsscen - igen? Filmad med samma bildvinklar?
Som jag brukar säga: jag stör mig inte på uppföljare och hade inte klagat på ännu en film om Freddy Krueger, även om jag aldrig var någon fan av Elm Street-filmerna.
Men en nyinspelning? Totalt poänglöst.


2 kommentarer:

Indiana Roger Jonas sa...

Nyinspelningarna (framförallt de nyaste nyinspelningarna(!?)) är meningslösa. Men jag har en liten teori om dessa. Jag tror att det rör sig om fåfänga. Nu när vi har etablerat DVD formatet (och VHS ligger på kyrkogården) och fina plasma-skärmar börjar finnas i vart o varannat hem och när det nya formatet Blue Ray, som lovar alltför bra bild för vårt eget bästa, är i antågande... ja då är det yta framför innehåll det handlar om.

Nyinsplningarna ter sig som fantasilösa moderniseringar av gamla verk MEN... de ser bättre ut på det nya kristallklara formatet. Till skillnad mot gamla originalklassiker som gjordes för bio, när det var filmkänslan och inte tekniken som var viktigast.

Rätta mig om jag har fel.

Pidde Andersson sa...

Ett vanligt argument är att det redan finns en franchise; gör man en remake behöver man inte skapa en ny.
Hur de äldre filmerna ser ut på Blu-ray låter jag vara osagt. Rent allmänt tycker jag att Blu-ray-filmer ser för jävliga ut med sin kalla, knivskarpa skärpa.

Skicka en kommentar