torsdag 15 oktober 2009

DVD: Driven to Kill

DRIVEN TO KILL (Warner/SandrewMetronome)

Det har väl blivit något slags besatthet - att se varenda ny Steven Seagal-film som släpps, trots att jag i de flesta fall tycker att de är både plågsamma och vedervärdiga. Det kommer ju drygt tre nya om året, de flesta sunkiga, billiga öststatsproduktioner, men det händer trots allt att en och annan av de här filmerna är riktigt underhållande och helt okej som actionfilm. URBAN JUSTICE, till exempel, är ju fullkomligt fantastisk.
...Och har har vi så DRIVEN TO KILL, filmad som RUSLAN. Steven Seagal; tjock och pittögd förstås, är författaren Ruslan Drachev. Jepp. Ni läste rätt. Han är författare! Han skriver deckare. Ni har inte sett någonting, förrän ni sett Steven Seagal sitta vid ett skrivbord och skriva romaner.
Men en gång i tiden var Ruslan torped inom den ryska maffian i New York. Nu ska hans dotter gifta sig, så det blir till att förbereda sig på bröllop och grejor för Ruslan. Det är bara det att killen som dottern ska gifta sig med är son till Ruslans gamle ärkefiende! Det bär sig inte bättre än att bröllopet går åt skogen då ex-frun och dottern attackeras.
Snacka om tur att Ruslan finns på plats!
Ruslan plockar genast fram pickan och beger sig ut för att ta kål på ryska gangsters, och det gör han förstås så att blodet sprutar. Som vanligt består Seagal martial arts-kunskaper mest i att han viftar med armarna, men större delen av filmen slaktar han bovar på andra sätt.
...Och återigen är det här helt okej. Jag blir lite ställd när jag ska betygsätta filmen. För visst är det åter samma grej för femtioelfte gången. Men jag blev inte uttråkad och om man gillar riktigt jävla våldsam och brutal action, och det gör man ju, så känns DRIVEN TO KILL som ett säkert kort. Extra plus för att filmen är skjuten i Kanada och inte i Rumänien.
Definitivt inget man minns dagen efter, men det samma kan jag säga om SURROGATES.2 kommentarer:

Thomas sa...

Jag håller helt med dig om att URBAN JUSTICE är Seagals bästa film på åratal.
Jag har dock lagt märke till att sedan den filmen (med undantag för den usla AGAINST THE DARK) så har Seagals rollkaraktär varit en frånvarande far med skuldkänslor. Är detta början på ett nytt kapitel i Seagals karriär, månne?

Pidde Andersson sa...

Men har han inte varit brydd far i en hel rad filmer under den pågående D2DVD-perioden? Det kom ju en i början av 2000-talet som slutade med att han gav sin dotter en häst...!
Har det inte varit många dottern-blir-kidnappad-filmer?

Skicka en kommentar