söndag 25 oktober 2009

Copyright (c) Gud (TM)(R)

Tidigare ikväll passerade jag en kvinna som tryckte en liten broschyr i handen på mig. Inte helt oväntat visade det sig vara ännu en reklamgrej från scientologerna - de kör ju stenhårt i Malmö, de tosingarna; de är överallt och försöker pracka på förbipasserande deras gratis stresstest och informationsfoldrar. Jag har hittills lyckats undvika dem. Däremot har jag fått flera små skrifter från Jehovas Vittnen i min hand, eftersom jag inte hunnit ducka.
Okej, den här nya grejen från scientologi-kyrkan i Malmö (de stavar scientologikyrkan med bindestreck...) innehåller knappt någon text alls.
Sex sidor.
Fyra ansikten på framsidan och texten "Är du nyfiken..."
Viker upp och möts av ytterligare fyra ansikten och texten "på dig själv?"
Öppnar upp och där finns ett fåtal rader med stor text som meddelar att scientologi-kyrkan i Malmö under begränsad tid erbjuder gratis intelligens- och personlighetstester.
På baksidan lockar de med öppet hus. Sju dagar i veckan, 9.30 till 22, förfriskningar serveras.
Och så finns där en karta som visar var kyrkan ligger. Den ligger tammefan i Arlöv!
Men så kommer vi till det intressanta. Till orsaken till att jag skriver detta inlägg. Jo, förstår ni, allra längst ner på baksidan står det så här med pyttesmå bokstäver:

Copyright (c) 2009 CSI. Alla rättigheter förbehållna. SCIENTOLOGI och SCIENTOLOGY är varu- och servicemärken som innehas och används med tillstånd från Religious Technology Center.

Förlåt? Om Svenska Kyrkan delar ut en broschyr, vad står det på den? "Gud, Jesus och Svenska Kyrkan är skyddade varumärken och tillhör AB Kristendomen"?

För övrigt fick jag upprörda scientologer på mig för en del år sedan, när jag i NST eller HD kallade deras kyrka för sekt, och det fick jag visst inte. För dem. Även om de ju är en sekt.

6 kommentarer:

Repoman sa...

Yay! Alla inlägg om scientologins knasbollar är värda minst 5 tummar upp!

Lord Xenu sa...

De där scientologerna är inte kloka nånstans. Trots att alla kn ta reda på vad deras tro/skapelse teori går ut på, så vägrar de kännas vid den. Den ondskefulle lord Xenu skickade för 75 miljoner år sen en massa utomjordingar till vulkaner på Hawaii bla bla bla.

En annan kul grej är att scientologerna blir skitsura o tar illa upp om man kallar deras grundare för L. Ron Rubbad(!?).

Och deras stresstest kallas ju Oxfords kapacitetsanalys... men någon copyright från Oxford (som inte har ett skit med testet att göra)går inte att finna på pappret.

Percy sa...

Vad gjorde de när du kallade dem för sekt? Skickade dem arga brev till dig eller kom dem hem till dig och fotograferade dig?

Jag kännr en kille som sågade Battlefield earth i en studenttidning och då hörde sekten av sig till deras redaktion för att de ville skriva ett försvarsbrev i tidningen.

Pidde Andersson sa...

Lord Xenu: Jag är inte påläst, men går scientologin inte bland annat ut på att nå toppen på en pyramid, och då kommer ett rymdskepp och hämtar en?
Hur lyckas de få en massa (rika) människor att gå på något sådant? Okej, de går väl inte på det, men får en massa kontakter och makt. Men ändå...

Percy: Jag skrev en krönika i samband med BATTLEFIELD EARTH (tror någon sajt nämner den om du googlar mig och den filmen), och då skrev scientologerna till redaktören. Tidningen beslutade sig för att inte publicera deras inlägg, förstås.
En journalist jag känner skrev för tio år sedan en lång artikel om Hollywood och scientologin - under pseudonym. Hon hade nämligen hört att en fransk journalist skrivit negativt om dem och sedan spårlöst försvunnit...!

Lord Xenu sa...

Ja visst är det underligt. Har ingen erfarenhet av sekten men har läst en del om dom. Tycker det är spännande, trots att dem är fullkomligt knäppa.

Kännr inte till nåt om nån pyramid (förutom att sekten fungerar som ett pyramidspel) men det högsta målet tror jag är att man ska bli helt "clear" (befriad) från Thetaner (utomjordiska baciller som finns i alla människor)och då blir en odödlig varelse som är immun mot alla sjukdomar, kan flyga och har superkrafter.

Det här är jurätt lustigt med tanke på att rörelsens grundare L. Ron Hubbard som var just Clear, under sina sista år drogs med sjukdomar och gick på mediciner :P

Pidde Andersson sa...

Det där med pyramiden är nog bara bildlikt talat - man ska alltså nå en översta nivå, och då jävlar händer det grejor!
För övrigt har magasinet True West (som det händer att jag läser) de senaste månaderna haft helsidesannonser för ljudböcker med Hubbards gamla westernromaner!

Skicka en kommentar