torsdag 15 oktober 2009

Ännu mer från Studio S

Studio S Entertainment har gjort ytterligare ett par fantastiska inköp! Kolla bara:

När jag häromåret skrev om en rad Sam Peckinpah-filmer på DVD, erfterlyste jag den här på sin tid omdiskuterade filmen. Men se, nu är den inköpt och släpps vad det lider.

Den här Borowczyk-klassikern fanns på VHS från House of Horror. Ful och nerklippt utgåva. Versionen från Studio S blir förhoppningsvis komplett och snyggare.

Mer av Borowczyk. IMMORAL TALES. Fast eftersom jag inte sett den, kan jag inte uttala mig. Men det är hur som helst jävligt kul att det nu kommer Borowczyk på DVD i Sverige! Och Jess Franco!

3 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Fast hur vore det om de tog in filmer som inte redan släppts i bra utgåvor?

La Bete, t.ex finns på jättefin 3-discare från Cult Epics. Meningslöst att köpa den på nytt. Samma sak med Immoral Tales och Alfredo Garcia. Båda finns på dvd redan.

Samma sak med Franco-filmerna. Blue Underground har släppt dom i kanonfina utgåvor. Borde vara en förlustaffär att ta in redan släppta grejer.

Ofta är det dessutom otroligt mycket billigare att plocka hem från USA och England. Tummen upp för initiativet med kultfilm på svensk dvd men mina pengar får de inte.

Bub sa...

Härligt med folk som Studio S i detta land. Jag träffade kort SEO på FFF förra månaden, men shit vilken snygg flickvän han har.

Jag tänkte för övrigt höra med dig om det italienska fenomenet Giallos. Böckerna/kioskdeckarna då. Finns det några markanta mästerverk eller kända författare (typ italienska Henning Mankells eller nåt)i genren som är lätta att kolla upp? Finns det giallos översatta på svenska?

Pidde Andersson sa...

Tobias: Nu riktar sig förvisso t ex Borowczyk och Franco till en rätt liten grupp människor i Sverige, varav de flesta säkert har koll både på importmarknaden och främmande språk, men faktum kvarstår: de flesta svenskar vill ha sina filmer med svensk text. De vill även kunna köpa/hyra dem i butiken om hörnet. Och i de flesta fall ÄR de svenska utgåvorna betydligt billigare, åtminstone efter ett par månader. Jag känner förresten flera filmkritiker som aldrig köper film över nätet...

Bub: Intressant fråga. Jag har ingen aning. Jag har inte varit i Italien sedan 1980, jag har aldrig sett en äkta giallobok i verkligheten, och eftersom jag inte talar italienska, har jag ingen koll på författare. Jag har dock till och från samlat på kioskdeckare, och jag kan inte påminna mig om att jag någonsin stött på något av en italiensk författare. Det skulle vara om ett riktigt obskyrt förlag gett ut något på svenska på 60-talet - jag har ett par riktigt konstiga franska motsvarigheter i svensk översättning.

Skicka en kommentar