torsdag 17 september 2009

The Box öppnar Fantastisk Filmfestival

Ikväll invigs Fantastisk Filmfestival; den femtonde i ordningen. Som säkert är bekant var jag med och grundade FFF 1995, men jag hoppade av bygget år 2000, tror jag det var. Fast alla verkar fortfarande tro att jag är inblandad och får svara på frågor.
Ett par av filmerna denna jubileumsfestival kommer att ske i ett stort stält i Lundagård, där även invigningsfesten ska hållas.
Huruvida jag själv kommer att bevista FFF i år återstår att se. Jag har en del annat att göra, och dessutom åker jag ju snart upp till Bokmässan i Göteborg.
Öppningsfilm på FFF är THE BOX av Richard Kelly, mannen som kickstartade sin karriär med excellenta DONNIE DARKO, och sedan dödade samma karriär med pretentiösa skitfilmen SOUTHLAND TALES, som fick klippas om efter Cannesvisningen, för att ett par år senare släppas direkt på DVD.
THE BOX har premiär först om två månader, men jag såg den på Malmö Filmdagar förra månaden. Utförlig recension kommer till premiären, men om vi säger så här: jag vill definitivt inte utsättas för THE BOX en gång till... Huga!
Mer FFF-info och program finns på deras hemsida.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar