onsdag 1 juli 2009

TOPPRAFFEL-TV!: Grave of the Vampire

Först skrev jag recensioner i tidningar och på Internet. Sedan började jag filma mig själv när jag muntligt recenserar filmer. Nu försöker jag mig på ett nytt grepp: Att visa ett sammandrag av film...
Först skrev jag recensioner i tidningar och på Internet. Sedan började jag filma mig själv när jag muntligt recenserar filmer. Nu försöker jag mig på ett nytt grepp: Att visa ett sammandrag av filmen samtidigt som jag stoppar in skrivna kommentarer. Får väl se hur detta funkar.
Av uppenbara skäl, kan jag bara göra så här med väldigt obskyra public domain-filmer, så förvänta er inte recenserade sammandrag av aktuella filmer! Dessutom tar det en jävla tid att göra det här, så det lär dröja mellan gångerna...
Nåja. Först ut blir vampyrrafflet GRAVE OF THE VAMPIRE från 1974.
(OBS! Om klippet här nedan trilskas och mina kommentarer inte visas, kan ni se det på YouTube HÄR - och tydligen fungerar det inte på iPhones och andra mobiler; filmen visas men inte mina textplattor)4 kommentarer:

John Morgen sa...

Det här var faktiskt riktigt kul!
Det finns nog ett antal läsare därute som bara följt dina recensioner utan att få möjlighet att se själva filmerna.
Här kan man ju se ”hur du tänker” när du skriver.

Jag tyckte det var rätt stämningsfullt att man aldrig fick se babysen när den föddes.
Den där barnmorskans reaktioner gav en del sköna Rosemarys baby-vibbar där man själv får fantisera hur ungen ser ut.

Han med polisonger i disco-dans-scenen påminner en del om den där mörkhårige birollsskådisen som är med i Benny Hill.

Pidde Andersson sa...

Tack, tack! Jo, det var väl det jag tänkte när jag fick idén; att låta folk få följa med i mina tankebanor.
Upptäckte förresten att en textplatta fallit bort, liksom några bokstäver; ska försöka korrigera det nu. Det var lite kluddigt att lägga in texten; YouTube hade en tendens att hänga sig.

Grantoppen sa...

Ja, det här var riktigt skoj. Falconetti spaghetti!
Bra jobbat. Keep it up!

Pidde Andersson sa...

I will.
Fast nu konstaterade jag ännu ett problem med att göra den här typen av recension: det funkar bara med filmer som faktiskt går att klippa ner till tio minuter. Jag kollade på en annan PD-film igår, men den hade så många höjdarscener att det skulle bli en halvtimme om jag skulle få med allt fräsigt.

Skicka en kommentar