fredag 17 juli 2009

Skräcksommaren 1972

I ett inlägg någonstans härunder nämner jag att nya numret av Kapten Stofil finns ute, och att man i det kan läsa en lång, ambitiös artikel av Martin Kristenson om den skräckfilmsserie som Sveriges Television visade 1972. Nu finns denna artikel online och kan läsas HÄR.

Fast självklart måste du köpa tidningen ändå, så att du inte missar allt annat braigt i den - som till exempel serierna!

2 kommentarer:

Topher Svensson sa...

Hello mannen.

Jag är nyfiken på om du äger,eller har ägt, Laserdisc-spelare?

Jag satt o snacka med en polare över några öl igår kväll och vi kom in på detta ämne. Laserdisc.

Min vän berätta att Laserdisc var ett dyrt men säkert alternativ under censur-eran i Sverige under 80-talet då Laserskivorna garanterade ocensurerade versioner av totalförbjudna rullar.

Stämmer detta? Och varför slog inte detta format igenom? Jag tycker det är synd att skivbranchen aldrig släppte album på Laser istället för CD. Alla vet ju att skivor och dess omslag ser bäst ut i vinylformat:)

Pidde Andersson sa...

Nej, jag hade aldrig någon laserspelare. Jag fick förvisso RE-ANIMATOR på laser av Brian Yuzna, men det var ju inte lönt att skaffa en spelare bara för det - i synnerhet inte som DVD var i faggorna.
Micke Beckman skrev en lång artikel om laserdiscs fördelar i Scandinavian Film & Video på 80-talet, men det var så fruktansvärt dyrt att köpa spelare och skivor att det inte kändes lönt. Det var trots allt billigare att beställa VHS från Holland.
Om de alltid var oklippta vet jag inte. En kompis till mig köpte HARD TARGET från USA, och den var censurerad. På 80-talet kände jag ingen som hade laser.
Huruvida laser slog igenom eller ej utomlands vet jag inte riktigt, men vad gäller Sverige läste jag på den tiden om diverse orsaker. En av dessa var att det skulle bli extremt dyrt att texta filmerna på svenska. Om detta stämmer har jag inte den blekaste aning om.

Skicka en kommentar