söndag 5 juli 2009

Folk som gifter sig och andra pinsamheter

Igår när jag tog en promenad, passerade jag först St Pauli-kyrkan, och det precis när portarna öppnades och ett strålande brudpar kom ut i solskenet och hettan och plåtades av släkt och vänner, och förbipasserande stannade och stirrade och till och med några alkisar på parkbänkarna intill kyrkan såg rörda ut.

Jag fortsatte min promenad - och stötte på inte mindre än tre (3) möhippor. Och jag skämdes å deras vägnar. Finns det något pinsammare än möhippor? Det skulle väl vara svensexor då - men frågan är om inte möhippor är värre. (Jag har bara varit inblandad i två svensexor, varav den ena var både värdig och trevlig och jag skulle själv inte haft något emot den behandlingen, medan den andra förvisso var rolig och kreativ, men jag hade hatat mina vänner om de utsatt mig för samma sak.)
Först kom ett gäng tjejer gående, varav den i täten bar brudslöja. De drack cider på burk. De såg ut som några som tänkte att, ja, oj, nu ska vi toka till det lite, med resultatet att det inte blev tokigt alls. Eller roligt.

Sedan stod det ett gäng tjejer i en klunga mitt i stan, varav en var utspökad och försökte sälja eller pracka på förbipasserande något - och alla försökte ta största omvägarna kring gänget. Jag med.
Slutligen kom det sista möhippegänget. Det sämsta. Eller bästa. En handfull tjejer kom gående på rad med något slags blomsterkransar över överkroppen. Ingen var utspökad. Ingen bar på öl, cider eller sprit. Ingen verkade full. Alla verkade uttråkade och såg ut att tänka "Här hade vi tänkt vara spexiga och dana, och så blev det inte bättre än så här".

Förra veckan passerade jag ett svensexegäng på gågatan, de tvingade den blivande brudgummen att spela trumpet. Inte speciellt kul och enerverande för gästerna på uteserveringarna. Dock hade det ju varit oerhört kul om en restaurang hade anställt en obegåvad trumpetare som restaurangmusiker: en dåre som står intill borden och tutar gästerna i huvudet.

...Den där svensexan jag var involverad och som jag tyckte var värdig och trevlig? Tja, vi var bara fyra pers, inklusive den kidnappade snubben. Alla var iförda kostym och slips. Vi började med att skjuta lite inne på på Laserdome. Därefter tog vi flygbåten till Köpenhamn, där vi gick på Det Erotiske Museum, sedan restaurang, pubar, och sedan åkte vi hem. Inget trams, inga utklädningar, ingen förnedring. Bara en trevlig dag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar