lördag 13 juni 2009

Kaffe och en hög talande bajs

Var inne på Max; hamburgerrestaurangen, alltså, och gick för att ta en mugg kaffe. Framför mig vid maskinen stod en lång man jag inte kände, eller, tja, det är möjligt att jag kände igen honom, jag vet inte. I vilket fall betraktade han mig en stund och sa till slut "Det ser ut som om du är från Landskrona". Jodå. Fast jag bor ju i Malmö numera. Det gjorde mannen också sedan tre år. Men han hade bott 50 år i Landskrona. Han frågade om inte jag var han den där som skriver i NST. Och det stämmer väl det också. Fast NST är ju liksom Landskrona Posten numera en edition av Helsingborgs Dagblad. Jag sa något om att nästan ingen på Landskrona Posten bor i Landskrona. Till och med Stefan Lindqvist har ju flyttat - till Helsingborg. Och även på HD gissar jag att många bor annorstädes.
"Du får hälsa Landskrona," sa mannen och gick.
Varför berättar jag det här? Ingen aning. Men jag blir alltid så förvånad när det kommer fram (ibland forna) landskronabor jag aldrig pratat med och hälsar - i helt andra städer.

En helt annan grej: jag hittade den här gamla trailern från 1986. Blir allt lite nostalgisk. Jag hade den här på en engelsk ex-rental och såg den en jävla massa gånger. Fast nu har jag inte sett den på snart 20 år och kassetten är väck. I filmen förekommer en alien som mest ser ut som en hög bajs som pratar.


2 kommentarer:

Tre män och tre män till sa...

På tal om talande bajs, jag vill minnas en obskyr sak som jag ägde (fast de var brorsansom köpte den på Melody Line i GTbrg) på engelsk VHS och som hette Flesh Gordon 2. Om jag inte är helt fel på det så förekom där en scen med pratande bajsvarelser.

Jag var 13 år när jag såg filmen och det var en väldigt surrealistisk upplevelse.

Pidde Andersson sa...

Jag minns ingen talande bajshög i FLESH GORDON 2, men å andra sidan minns jag inte mycket av denna senkomna (sent 80-tal), ganska pryda, rätt påklädda, extremt billiga och inte speciellt roliga uppföljare till festliga klassikern FLESH GORDON från tidigt 70-tal.

Skicka en kommentar