lördag 2 maj 2009

TOPPRAFFEL! version 2: The Crackdown


Nu blev ni allt förvånade och satte kaffet i vrång-
strupen, ni som brukar besöka TOPPRAFFEL! via adressen www.toppraffel.tk. Så här brukar väl inte gamla fina TOPPRAFFEL! se ut?

Nä. Grejen är att jag nu har lämnat Metrobloggen, där jag huserat sedan början av 2008. Igår skrev jag ett blogginlägg som såg ut så här (ni som läst det kan lämpligen hoppa över det):

"När jag startade den här bloggen i början av förra året, valde jag Metrobloggen av två orsaker:

1. I annonseringen för sin bloggtjänst utlovade de ekonomisk ersättning. Tjäna pengar på att blogga. Sure, det funkar ju alltid som lockmedel.

2. Den främsta orsaken. Jag tänkte att har jag bloggen hos Metro kommer jag att få gratis exponering och automatiskt fler besökare, än om jag startar bloggen någon annanstans.

Men allvarligt talat - Metrobloggen suger rätt hårt. Den brukar omnämnas i negativa ordalag annorstädes, och jag håller med. Det är alldeles för mycket problem och skit med Metrobloggen.

Framför allt tar det en evig tid för min blogg att ladda, om man jämför med mina vänners bloggar på Blogger och Wordpress. Detta beror inte på att jag har fler bilder än de i min blogg, utan på att Metrobloggen som synes är proppfull med irrelevant skräp och annonser - annonser jag inte kan påverka. Halva skärmen är ju täckt av annonser, ibland är de, utan bloggarnas tillstånd, instoppade i själva inläggen. Och annonserna har ju inget med min bloggs innehåll att göra - de verkar snarare riktade till tonåriga tjejer och den typ av bloggar som har flest besökare på Metrobloggen. Det är meningen att de pengar Metro genererar på annonserna ska fördelas till bloggarna, men det är svårare än det låter att få några stålar.

Vidare saknar Metrobloggen en hel del funktioner som är standard i de flesta andra bloggar, till exempel ett register i marginalen över de senaste inläggen, så att mina besökare snabbt kan hitta gamla grejor utan att behöva scrolla på måfå utan att veta vad som finns där. Det är ju fullkomligt omöjligt för mina besökare att se vilka filmer jag skrivit om under månaden om de inte besöker bloggen varje dag!

Slutligen lider Metrobloggen av alldeles för många buggar och annat mög. Bloggen är nedstängd för översyn alldeles för ofta.

Jag har väldigt länge tänkt flytta över till ett anat ställe, till exempel Blogger. Problemet är att jag ju har hundratals gamla inlägg och recensioner på Metrobloggen. Jag kan ju inte stänga ner den, och jag måste hänvisa läsare dit om de vill läsa äldre grejor. Och jag kan ju inte föra över allt till ett nytt ställe.
Men ändå. Nu är jag jävligt trött på Metrobloggen. Så vad säger ni - ska jag starta upp en ny, fräschare och snabbare TOPPRAFFEL! på ett annat ställe?"

Sagt och gjort - nu är jag på Blogger. En helt ny miljö, ett helt nytt utseende, allting känns fräschare och renare. Gladare och trevligare. Och annonserna kommer från Google AdSense, så de ska förhoppningsvis ha med TOPPRAFFEL! att göra.

Men allt är inte nytt här - för självklart plockar jag med mig allt gamla TOPPRAFFEL! innehöll. Det vill säga recensioner av nya och gamla filmer på bio och DVD, recensioner av tecknade serier och böcker, samt allehanda andra infall.

Just det, ni som är här för första gången, ni som aldrig läste mig på Metrobloggen - eller i någon tidning eller på någon annan sajt: TOPPRAFFEL! är en filmblogg. Här är det rafflande underhållning och grejor som gäller.

Självklart plockar jag även med mig mitt flådiga betygssystem, bestående av en till fem syndiga dvärgar. Fattas bara!

Okej, denna bloggs URL är
http://www.toppraffel.tk
eller
http://toppraffel.blogspot.com
så se till att ändra bokmärken och RSS-feeder och annat grejs. Fast det är klart, har du redan bokmärkt toppraffel.tk behöver du inte ändra.

Min GAMLA blogg på Metrobloggen finns kvar, den hittar ni HÄR, och den kommer jag inte att deleta. Herregud, där finns ju hundratals inlägg och massor av recensioner. Flera av dem finns enbart där. (Fast om någon vänlig själ ställer upp och klistrar in alla gamla inlägg i ett fett dokument, kan jag erbjuda ett halvt kilo Skånerost eller något annat trevligt som lön)
Okej, det var väl det hela.

Välkomna till Nya TOPPRAFFEL!

(Ni som tar er till TOPPRAFFEL! via toppraffel.tk och inte gjort så på ett par dagar, bör kanske ta en titt på den gamla bloggen först, så att ni inte missar de senaste dagarnas inlägg)

7 kommentarer:

Repoman sa...

Ett bra drag! Blogspot är klart mycket trevligare än metros elände!

Såg för övrigt Gran Torino häromdan. Medhåll på alla punkter i din recension. Bästa filmen i år!

Pidde Andersson sa...

Första kommentaren på nya bloggen! Grattis!
Och visst är GRAN TORINO utmärkt. Recensionen finns på gamla TOPPRAFFEL!

Repoman sa...

FIRST! Yay! Vad får jag för pris? =)

Pidde Andersson sa...

Ingen aning, det beror väl vilken tävling du är med i.
Fast du menade kanske att du skulle få nåt för att du är först att kommentera här? Hade jag haft en njurformad pool hade du fått den.

Repoman sa...

En njurformad pool skulle bli lite tajt i min lilla trea, så det var tur att du inte hade nån. Jag tackar ändå för erbjudandet! =)

Tommy Snöberg Söderberg sa...

Trevligt att se dig här, välkommen hit!

Tommy Snöberg Söderberg sa...

Trevligt att se dig här, välkommen hit!

Skicka en kommentar