måndag 18 maj 2009

Pas de Cannes

Någon undrar kanske varför jag inte är nere i Cannes och förlustar mig, vilket jag ju alltid är annars. Åtminstone när det är filmfestival.
Tja, det var ju meningen att jag skulle dit för femtonde gången på raken. Jag hade skickat in mina ackrediteringspapper och en massa artiklar från förra året - dock inga artiklar från tidningen jag var ackrediterad för, eftersom jag inte lyckades skriva något till den. Då ringde de från Cannes och ville tvunget ha artiklar just därifrån. Vilket jag alltså inte hade. Således var jag tvingad att byta tidning att representera. Inga problem. Det har jag gjort förr. Jag kontaktade ett magasin som lovade skicka de nödvändiga dokumenten omgående.
Gjorde de det?
Nej.
Jag tjatade. Och tjatade. Jag var på redaktören nästan varje dag. Han bara sa "I thought my assistant sent you that". Han lovade skicka. De ringde från Cannes igen och undrade.
Till slut sket det sig helt. Festivalen var nära att börja och jag hade fortfarande inte lyckats skicka in de nödvändiga dokumenten. Och hade jag lyckats, hade det dröjt ytterligare innan de studerats och jag hade beviljats ett presskort.
Nu har festivalen pågått i snart en vecka - och jag har fortfarande inte fått dokumenten från magasinet!
Det känns allt rätt konstigt - och surt - att sitta här i Malmö under Cannesfestivalen. I synnerhet som jag får cocktailinbjudningar i mailboxen varje dag...

Dessutom hade jag planerat att lansera ett nytt filmbolag i Cannes. Men det sket sig det med. Vi lyckades inte få ihop vår showreel. Herregud, vi lyckades inte ens komma på ett namn på bolaget!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar