tisdag 26 maj 2009

DVD: Alien Raiders

ALIEN RAIDERS (Warner Home Entertainment)

För ett par månader sedan fick jag av någon anledning ett mail från ALIEN RAIDERS' regissör eller om det nu var producent. Jag vet inte riktigt varför han skrev, men mitt recensionsex av hans film hade blivit försenat och dök upp först långt senare. Jag lovade att höra av mig och kommentera den.

Långt om länge har jag till slut sett hans film - och jag tror inte jag kommer att höra av mig till honom.

ALIEN RAIDERS. Vad är det? En kombination av ALIEN och JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN eller TOMB RAIDER? Nej. Det här är en direkt-på-DVD-produktion från Raw Feed (som även låg bakom REST STOP), som nästan helt och hållet utspelar sig i en matbutik. Plötsligt stormar det in ett gäng beväpnade och maskerade dårar. Är de ute efter att råna affären?

Nej. De letar visst efter utomjordingar. De släpar in folk i ett rum en i taget och skär av lillfingret på dem. Om fingret växer ut igen är de aliens. Några blir ihjälskjutna. Polisen omringar stället. Folk kutar omkring i affären och skriker.

Det är väl det hela.

ALIEN RAIDERS visade sig vara en otroligt tråkig och ointressant film. Jag vet inte vad de har gjort fel. Det här skulle kunnat bli en riktigt kul liten B-film, men det blev det inte. Istället hade jag svårt att koncentrera mig på vad som skedde, jag satt och tänkte på annat (och har kanske därför missat detaljer i plotten).

Fast det här är kanske en sådan där film som blir bra när man ser om den? Dock kommer det att dröja länge innan jag ser om filmen.

4 kommentarer:

Cesar Romero sa...

Satt och kollade på klassikern Whatever happened to Baby Jane, igår kväll då en sak plötsligt slog mig.

Det var jag som för ett tag sen skrev ett inlägg här i din blogg där jag la fram teorin ifall Sten ”Taxi” är släkt med Tor Johnson.
I denna film finner jag spår efter en annan eventuell släkting till en svensk kultperson.

Jag vet inte om du sett filmen men det förekommer en kille som heter Edwin Flagg (och spelas av Victor Buono, killen som spelade King Tut i Batman TV-serien). Den här killen är en överviktig ungkarl som bor hemma hos sin mamma, och se på fan! Visst påminner han starkt om Jan Olof Rydqvist!?

Kolla kolla, för att citera Nationalteatern.

Thomas sa...

Än så länge har jag inte sett någon film ifrån Raw Feed som jag verkligen gillat men jag hade förhoppningar för denna i och med Fangorias hyllningar. T.ex skrev de följande: "...while not overly original, it´s nonetheless pretty awesome". De skriver även att "There are no real weak links in ALIEN RAIDERS". Filmjäkeln fick fanimej en 3a av 4 i betyg! Nu blir jag ju TVUNGEN att se den...

Pidde Andersson sa...

Självklart har jag sett BABY JANE, tror även du kan hitta en recension av mig på hd.se om du söker på titeln, men jag är inte säker.
Victor Buono och Rydan?! Tja... Nu när du säger det...

Pidde Andersson sa...

En trea till ALIEN RAIDERS? Öh?
Fast det är klart - de gav två och en halv till totalt värdelösa KISS OF THE VAMPIRE (med Gary Daniels i en liten roll som vampyr), och THE SINFUL DWARF fick betyget noll...

Skicka en kommentar