Bio: Tänk om…

Bilder copyright (c) Folkets Bio

Sällan har väl trettio minuter känts längre.
TÄNK OM… är baserad på en barnbok av Lena Sjöberg som Augustnominerats. Jag har förstås inte läst den, men jag fick ett exemplar efter pressvisningen. Jag gav genast bort den till ett behövande barn.
Den här animerade Knattefilmen, som regisserats av Linda Hambäck och Marika Heidebäck, vänder sig till de allra minsta biobesökarna. Tre-fyraåringar. Således är jag helt fel person att bedöma detta, jag har inte den blekaste aning om vad målgruppen gillar detta. Själv tycker jag att de primitiva och stelt animerade bilderna är rätt fula och trista.

Filmen består av en rad korta avsnitt om små djur som upplever saker och ting. Dock knappast äventyr, eftersom filmen saknar all form av raffel. Dialog saknas helt, istället framför Nina Persson sånger om vad figurerna hittar på. Alla sängtexter börjar med ”Tänk om”, och efter ett tag insåg jag att det hela tiden är samma melodi i olika arrangemang.
Det här är jättesnällt, totalt harmlöst, säkert uppbyggligt – och jag kämpade för att hålla mig vaken.
Jag är mer än fyrtio år för gammal för det här, jag kan omöjligt betygsätta TÄNK OM…, men om du som läser detta är tre-fyra år gammal, kan du ju skriva ditt betyg på raden här under:

______________________________
(Biopremiär 3/10)

var uri = ‘http://impse.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18730132)a(1653233)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(‘‘);

var uri = ‘http://impse.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19552188)a(1653233)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(‘‘);

Lämna en kommentar